HBO TV Online stream live adás, Élő Közvetítés

HBO Televízió online közvetítés
HBO TV nézés online
HBO TV Onine stream live
HBO TV Onine stream live
HBO TV – "Ez nem TV, ez HBO"

Az HBO (teljes nevén: Home Box Office) az amerikai Time Warner cég leányvállalata, mely prémium, mozi csatornákat működtet HBO és Cinemax neveken. Mindkét csatorna 24 órás, fizetős műsorkínálattal szolgál, melyet kiegészítenek még a multiplex csatornák és a HD (nagyfelbontású) tükörcsatorna. USA-ban több mint 38 millió előfizetőjük van és világszerte közel 150 országban érhetőek el. Az HBO 1972. november 8-án kezdte meg műsorszórását az USA-ban.

1991. szeptember 28-án indult a csatorna magyar változata. Kezdetekben a műsorokat videokazettán terjesztették, mivel nem volt műholdas sugárzás. Ezt úgy oldották meg, hogy vonatvezetőkkel küldték el az adott városba a kazettákat, és az állomáson pedig várta őket a kábeltelevíziós társaság munkatársa. Minden műsor minden városban, ahol elérhető volt az HBO - ugyanabban az időben indították el az adást. Kezdetben narrátoros hangalámondásos módszerrel mentek a műsorok, nem volt szinkron. 1995. február 1-jén indította el az HBO csoport a Spektrum TV-t, az HBO dokumentumfilm-csatornáját. Ezt az HBO kazettáival együtt továbbították, napi négy órában, 18 és 22 óra között. A kazettás időszakban az HBO hétvégén két kazettányi (napi nyolc órás) műsort sugárzott, egy kazettányi műsor délelőtt, egy este került adásba. A délelőtti műsorok kódolatlanul voltak elérhetőek a közönség számára, így látott napvilágot Magyarországon először a Lois és Clark: Superman legújabb kalandjai, az Alf, a Jóbarátok, a Tapsi Hapsi és az Egyről a kettőre. A műsor rendszerint hétvégén reggel 8 és 12 óra között volt kódolatlan. 1997. április 1-től az HBO heti 120 órára bővítette műsoridejét, amit egy jelentős műszaki beruházás, a műholdas sugárzásra való átállás tett lehetővé. Az HBO adása az addigi kazettás terjesztés helyett a legkorszerűbb digitális sugárzórendszer segítségével, műholdon jut el a kábeltársaságokhoz, majd a kábelrendszereken keresztül az előfizetőkhöz. 1997. október 1-től a mozicsatorna adása napi 24 órára bővült. Az HBO 1994 óta a Magyar Filmszemle egyik fő támogatójaként is igyekszik minél többet tenni a magyar filmgyártásért. A mozicsatornán helyet kaptak olyan filmek, mint a Rekviem, a Szamba, a Bukfenc, vagy a Pannon töredék. A magyar kortárs filmművészet termékei mellett lengyel, svéd, cseh, dán, angol, holland, olasz illetve francia filmek is színesítik a kínálatot.[2] 1998. április 1-től az előfizetők igényeire reagálva, a prémium szolgáltatással szembeni elvárásoknak megfelelően új szolgáltatásokat vezetett be az HBO. Ilyenek a sztereó, illetve Dolby Surround minőségben történő hangsugárzás, valamint az HBO, a Spektrum és az HBO csoport akkori harmadik adójának, a Z+ zenecsatornának teletextes és internetes szolgáltatásai is. A csatorna műholdra kerülése után a kazettás módszer megszűnt, illetve a narrátort is felváltotta a szinkronhang. Magyarországon a kábeltelevízió-társaságok általában külön csomagban vagy prémium csatornaként forgalmazzák az HBO és társcsatornái műsorát. Az HBO ilyen esetekben csak az úgynevezett kódolatlan napokon válik felár nélkül elérhetővé. A magyar HBO szinkronstúdiója 2009. április 1-jétől megszűnt. Számos régebbi, addig feliratos film szinkronja is itt készült el, pl. a Rambóé. Az itt készült munkák jelentős része az SDI Media Hungary-hoz és a Mafilm Audio Kft.-hez került. A csatorna hangja Galambos Péter.

Ismertebb filmek HBO általi legelső vetítése általában minden vasárnap 20:00-kor látható az HBO műsorstruktúrájában, kivételt képez, ha valami premier sorozat új része is este nyolckor van bemutatva, ilyen esetben 21:00-kor kezdődik a vasárnapi premierfilm. További eltérés lehet, ha az adott premierfilm 18 év felettieknek szóló korhatár besorolást kapott, ekkor 22:00 a bemutatásnak az időpontja.

Minden év január elsején, éjfél után öt-tíz perccel a legelső film amit az évben az HBO bemutat, az egy szilveszteri meglepetésfilm, a műsorújságokban is ilyen címen szerepel az adott film valódi címe helyett. 2007. január elsején, a megszokott egy meglepetésfilm helyet, egymás után három meglepetés filmet vetítettek le, amik a alkotások voltak: A sziget, Lopakodó és a Földre szállt boszorkány.[4] A Szilveszteri meglepetésfilmek a következők voltak:[5]

Kedvelt műsorok az HBO Go TV-n:

Drót, Tudorok, Carnivàle – A vándorcirkusz, Szex és New York, Kaliforgia, Nancy ül a fűben, Mocsok macsók meséi, Született lúzer, Törtetők, Oz, Spartacus: Vér és homok, Boardwalk Empire – Gengszterkorzó Borgiák, True Blood – Inni és élni hagyni, Társas játék, Trónok harca, The Pacific – A hős alakulat, Róma, Az elit, alakulat, Terápia, Maffiózók, Aranyélet, Sírhant művek, Pusztaság, Az árnyak Hatalmas, kis hazugságok, Kib*zgatóhelyettesek


Nézze online TV csatornáinkat ingyenesen az Interneten élő (Live) stream külföldről, legyen akár határontúli magyar, vagy külföldön élő és dolgozó. Erdélyből (Románia), Felvidékről (Szlovákia), Kárpátaljából (Ukrajna), Őrvidékről (Ausztria), Délvidékről (Szerbia, Horvátország, Szlovénia). Vagy Nyugatról, Angliából (London, Manchester, Liverpool, Nottingham, Sheffield, Luton), Németországból, Svédországból, Spanyolországból, Belgiumból, Norvégiából, Olaszországból, Hollandiából, Svájcból, Portugáliából, Izlandról, Finnországból, Lengyelországból, Izraelből, Amerikából (USA), Kanadából, Brazíliából, Argentínából, Chiléből, Ausztráliából, Új Zélandról, Franciaországból, Uruguayból.

Hasonló TV csatornák:
m5 tv online adás
Élő
Duna tv online adás
Élő
Sport1 TV online adás
Élő


Egyéb TV csatornák
m1 tv online adás
Élő
Viasat3 TV online adás
Élő
RTL2 TV online adás
Élő
Super TV2 TV online adás
Élő
TV2 online adás
Élő