Élő Közvetítés | Online Stream

Portugal vs Ghana FIFA WC 2022 football match online live stream M4 Sport TV

Portugália - Ghána Foci VB meccs élő közvetítése M4 Sport TV, Médiaklikk online stream

Portugália - Ghána foci VB meccs M4 sport hu tv, médiaklikk itt élőben online

Labdarúgó Világbajnokság, foci VB meccs

2022 november 24. | Foci VB | M4 Sport TV élő online stream



A meccs ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE, ONLINE Stream 17:00-tól

  • kenburns
    Portugália - Ghána
    Portugália - Ghána Foci EB döntő M4 Sport TV élő közvetítés online stream live és videó
    Portugália foci VB online stream M4 Sport TV
    Ghána foci VB online stream M4 Sport TV

Most megy élőben az M4 Sport Televízión



A Portugália - Ghána focimeccsről

A csoport egyetlen európai csapataként Portugália a fő esélyese a négyesnek, azt azonban nehéz meghatározni, meddig juthat el Katarban Fernando San­tos együttese. Már a kijutással is meggyűlt a gondja, pótselejtezőre kényszerült, miután az utolsó csoportmeccsen hazai pályán a döntetlen is elég lett volna neki Szerbia ellen, ám 2–1-re kikapott. Úgy tűnt, az Európa-bajnoki címvédő, négyszeres világbajnok Olaszországgal kell megküzdenie a vb-kvalifikációért, de amíg a pótselejtező első körében a portugálok sikerrel vették a Törökország jelentette akadályt (3–1), az olaszok elbuktak Észak-Macedónia ellen, amelyet utána Cristiano Ronaldóék könnyedén legyőztek 2–0-ra. És ha már Cristiano Ronaldo: jelenleg ő a legnagyobb talánya a csapatnak. Elévülhetetlenek az ötszörös aranylabdás korábbi érdemei, de a torna előtt inkább csak csere a Manchester Unitedben, és ha játszik, akkor sem nyújt maradandót. Fernando Santos szövetségi kapitány letette a garast CR7 mellett (akinek legfrissebb botrányáról a 9. oldalon olvashatnak bővebben), de ha túlságosan Ronaldo-központú lesz a csapat, ráfizethet. Bár, ki tudja – fontos faktor lehet a tornán az is, ki mennyire kipihenten érkezik a klubfutball taposómalmából, és a világsztár most igazán nincs túlterhelve. Egyébként pedig ott van még a keretben Bernardo Silva, Joao Félix (ám ő sem élete idényét futja az Atlético Madridban) vagy éppen Rafael Leao a Milanból, tehát van, aki tehermentesíteni tudja Cristiano Ronaldót a támadósorban. Sokak szerint ez lesz az utolsó világbajnoksága, mint Lionel Messinek, de ismerve a munkamorálját és maximalizmusát, erre azért nem lehet mérget venni. Abban ellenben biztosak vagyunk, hogy ötödik vb-jén szeretné megszerezni az első gólját a kieséses szakaszban, és Eb-aranyérme mellé szívesen betenne már a gyűjteményébe egy vb-érmet is.

Fernando Santos, Portugália szövetségi kapitánya a Channel 11-nek: „Három különböző földrész csapataival találkozunk. Ghána és Dél-Korea együttesét kevésbé ismerjük, óvatosnak kell lennünk velük. A legutóbbi világbajnokságon már játszottunk Uruguayjal, kiestünk ellene a nyolcaddöntőben. Papíron mi vagyunk a csoport favoritja, de honfitársam, Paulo Bento dél-koreai válogatottja is rendkívül veszélyes.”

Az afrikai együttes a torna egyetlen csapata, amelynek szövetségi kapitánya egyben főállású stábtagja egy klubcsapatnak, ráadásul nem is akármelyiknek: Otto Addo a Borussia Dortmund vezető szakmai elemzője (korábban másod­edzője is volt). Nagy tapasztalata nincs még szövetségi kapitányként, idén februárban nevezték ki. Az mindenesetre már ott van a pedigréjében, hogy az afrikai selejtező rájátszásában csapata Nigériát ütötte el a vb-részvételtől (a hazai pályán játszott 0–0 után 1–1-et ért el a „zöld sasok” otthonában, és akkor még számított az idegenbeli gól). Ghánának a csoportban tizenkét év után lehetősége lesz revansot venni Uruguayon, hiszen a 2010-es dél-afrikai torna negyeddöntőjében drámai körülmények között búcsúzott ellene, amikor is Luis Suárez szándékosan kézzel mentett a gólvonalon, a tizenegyest pedig Asa­moah Gyan kihagyta, majd a tizenegyespárbajt a dél-amerikaiak nyerték meg. De mi kell ahhoz, hogy ezúttal Ghána legyen a jobb? Mindenekelőtt ki kell használnia a gyorsaságát, amely az egyik fő fegyvere. Játékosainak jó az erőnlétük is, sokan európai topbajnokságokban edződnek. Korszerű futballt játszik a csapat, magasan támad le, elöl jól tartja meg a labdát, amelyet ha elveszít, sokszor gyorsan visszaszerez. Igaz, ezt elsősorban az afrikai riválisok ellen láthattuk eddig, kérdés, az európai és a dél-amerikai nagycsapatok ellen is képes lesz-e rá. A gólszerzéssel ugyanis vannak gondjai, ritkán szerez egynél többet egy meccsen, ami annak tudható be, hogy a támadósorban kevés a kreatív játékos. Ezt a problémát orvosolhatja Inaki Williams, a Bilbao középcsatára, aki néhány hónapja döntött úgy, hogy bár Spanyolországban született és U21-es spanyol válogatott is volt, felmenői hazájának csapatában kíván szerepelni, és Otto Addo kapitány természetesen nem ellenkezett...

Otto Addo, Ghána szövetségi kapitánya az Asempa FM-nek: „Nehéz csoportba kerültünk, de a futballban minden lehetséges. Akárcsak a kupameccseken, amelyen egy harmadosztályú együttes bármikor kiejtheti az első osztályút. Érdekes csoport a miénk, szerintem bármelyik válogatott legyőzheti a másikat, úgyhogy azt mondom, ebben a négyesben minden forgatókönyv lehetséges.”


PORTUGÁLIA

KAPUSOK: 1 Rui Patrício (AS Roma – Olaszország), 12 José Sá (Wolverhampton Wanderers– Anglia), 22 Diogo Costa (FC Porto)

VÉDŐK: 2 Diogo Dalot (Manchester United – Anglia), 3 Pepe (FC Porto), 4 Rúben Dias (Manchester City – Anglia), 5 Raphaël Guerreiro (Borussia Dortmund – Németország), 13 Danilo Pereira (Paris Saint-Germain – Franciaország), 19 Nuno Mendes (Paris Saint-Germain – Franciaország), 20 Joao Cancelo (Manchester City – Anglia), 24 António Silva (Benfica)

KÖZÉPPÁLYÁSOK: 6 Joao Palhinha (Fulham – Anglia), 8 Bruno Fernandes (Manchester United – Anglia), 14 William Carvalho (Real Betis – Spanyolország), 16 Vitinha (Paris Saint-Germain – Franciaország), 17 Joao Mário (Benfica), 18 Rúben Neves (Wolverhampton Wanderers – Anglia), 23 Matheus Nunes (Wolverhampton Wanderers – Anglia), 25 Otávio (FC Porto)

TÁMADÓK: 7 Cristiano Ronaldo (Manchester United – Anglia), 9 André Silva (RB Leipzig – Németország), 10 Bernardo Silva (Manchester City – Anglia), 11 Joao Félix (Atlético Madrid – Spanyolország), 15 Rafael Leao (AC Milan – Olaszország), 21 Ricardo Horta (Braga), 26 Goncalo Ramos (Benfica)

SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Fernando Santos


GHÁNA

KAPUSOK: 1 Lawrence Ati-Zigi (St. Gallen – Svájc), 12 Ibrahim Danlad (Asante Kotoko), 16 Manaf Nurudeen (Eupen – Belgium)

VÉDŐK: 2 Tariq Lamptey (Brighton & Hove Albion – Anglia), 3 Denis Odoi (FC Bruges – Belgium), 4 Mohammed Salisu (Southampton – Anglia), 14 Gideon Mensah (Auxerre – Franciaország), 15 Joseph Aidoo (Celta Vigo – Spanyolország), 17 Abdul-Rahman Baba (Reading – Anglia), 18 Daniel Amartey (Leicester City – Anglia), 23 Alexander Djiku (Strasbourg – Franciaország), 26 Alidu Seidu (Clermont – Franciaország)

KÖZÉPPÁLYÁSOK: 5 Thomas Partey (Arsenal – Anglia), 6 Elisha Owusu (Gent – Belgium), 7 Abdul Fatawu Issahaku (Sporting CP – Portugália), 8 Daniel-Kofi Kyereh (SC Freiburg – Németország), 11 Osman Bukari (Crvena zvezda – Szerbia), 13 Daniel Afriyie (Hearts of Oak), 20 Mohammed Kudus (AFC Ajax – Hollandia), 21 Salis Abdul Samed (Lens – Franciaország), 22 Kamaldeen Sulemana (Rennes – Franciaország), 24 Kamal Sowah (FC Bruges – Belgium)

TÁMADÓK: 9 Jordan Ayew (Crystal Palace – Anglia), 10 André Ayew (al-Szadd – Katar), 19 Inaki Williams (Athletic Bilbao – Spanyolország), 25 Antoine Semenyo (Bristol City – Anglia)

SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Otto Addo





A Portugália - Ghána VB labdarúgó mérkőzés 17:00-tól nézhető itt az M4 Sport TV (m4sporthu) Médiaklikk Online stream élő közvetítésében

Portugália - Ghána Labdarúgó EB döntő meccs élőben az interneten

Online stream Portugália - Ghána Foci Világbajnokság futball meccs élő közvetítése az M4 Sporton

A foci VB meccsén Ghána - Portugália labdarúgó meccs lesz, melyet élőben itt láthatnak online

Portugália - Ghána labdarúgó mérkőzés

Portugália - Ghánafoci meccs m4 sport élő közvetítés

Watching here the Portugal vs GhanaFIFA 2022 football match online streaming M4 Sport TV Live