Élő Közvetítés | Online Stream

Brazil vs Serbia FIFA WC 2022 football match online live stream M4 Sport TV

Brazília - Szerbia Foci VB meccs élő közvetítése M4 Sport TV, Médiaklikk online stream

Brazília - Szerbia foci VB meccs M4 sport hu tv, médiaklikk itt élőben online

Labdarúgó Világbajnokság, foci VB meccs

2022 november 24. | Foci VB | M4 Sport TV élő online stream



A meccs ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE, ONLINE Stream 20:00-tól

  • kenburns
    Brazília - Szerbia
    Brazília - Szerbia Foci EB döntő M4 Sport TV élő közvetítés online stream live és videó
    Brazília foci VB online stream M4 Sport TV
    Szerbia foci VB online stream M4 Sport TV

Most megy élőben az M4 Sport Televízión



A Brazília - Szerbia focimeccsről

Mint mindig, a brazilok a tornagyőzelem reményében vágnak neki a világbajnokságnak, és ezúttal is van egy előre kikiáltott vezéregyéniségük – Neymar –, aki a vállán viszi a csapatot. De most, szemben az előző évek gyakorlatával, a legtöbb szakértő szerint az ötszörös (de legutóbb 2002-ben...) vb-aranyérmes selecao nemcsak egy klasszis és tíz további kiváló játékosból áll, hanem kifejezetten egységes, egymásért küzdő, összeszedett együttes. Amelyben egyébként majdhogynem Neymar a leggyengébb láncszem. Merthogy a brazil válogatott történetében számos olyan kvalitású vezéregyéniség volt, mint ő, de olyan egy sem, akinek a pályán belüli és a pályán kívüli attitűdje ennyire gyerekes lett volna. Mondhatni, legfeljebb a futballtudása miatt állhat a brazil válogatott élére, mert képtelen felelősséget vállalni, hárítani viszont annál többet és vehemensebben szokott. Brazíliában sokan ennek a helyzetnek tulajdonítják, hogy Tite szövetségi kapitány beválogatta a tétmérkőzést egy ideje egyáltalán nem játszó, a negyvenedik életévében járó Daniel Alvest, aki ha kell, úgy tud hatni Neymarra, hogy valóban magába szálljon. Kérdés, egy ennyire kiegyenlített nemzetközi közegben megengedheti-e magának a brazil válogatott, hogy a 26 tagú keretből egy helyet kizárólag a vezéregyéniség megzabolázására behívott, a karrierje legvégén járó játékosnak adjon. Tite ennek ellenére sem kapott sok kritikát hazájában, sőt még azért sem, hogy az elmúlt időszak hagyományát folytatva gyakorlatilag csak a légiósokra alapozza a válogatottat, noha Brazília legutóbb akkor tudott eredményes lenni, amikor a vb-keret több mint felét a honi bajnokságból verbuválta. Ezúttal csak három otthon játszó futballista kapott meghívót (a kapus Weverton a Palmeirasból, Everton Ribeiro és Pedro a Flamengóból), és jellemző a brazil futball-lélekre, a közvélemény nem a bajnokság legjobbjának választott Gustavo Scarpát hiányolta leginkább, hanem csapattársát, a Palmerias 16 éves nagy felfedezettjét, ám felnőttszinten a szárnyait egyelőre csak most bontogató Endricket, mondván, Pelé is ennyi idősen robbant be az elitbe. Ezzel együtt a félelmetes támadósorral harcba induló csapat messzire juthat – folytatva a nagyszerű hagyományt.

Tite, Brazília szövetségi kapitánya a kerethirdetés alkalmából rendezett sajtótájékoztatón: „Igazságtalan összehasonlítani a helyzetet más időszakokkal, de igen, most nyugodtabban készülhettünk, ráadásul négy éven át, szemben az előző világbajnokság előtt eltöltött két közös évvel. Nem azt mondom, hogy biztosan nyerünk, de erősebben és szervezettebben érkezünk a tornára, mint négy éve.”

Két lehetőség van: elődöntőig jut a csapat vagy három vereséggel azonnal kiesik a csoportkör után.” Dejan Szavicsevics, az AC Milan korábbi fantasztikus játékosa, 2004 óta a montenegrói futballszövetség elnöke mondta ezt Szerbia vb-esélyéről, és telibe találta a lényeget. Brazília, Svájc és Kamerun sem könnyű rivális, de a szerb válogatottnak mintha mindig önmaga lenne a legnagyobb ellenfele. Azt a világon mindenki tudja, milyen sok klasszisa van a csapatnak – de örök kérdés, miért nem tudnak valódi csapatot alkotni? Túl sok az egyéniség, túl nagy az önzés, háttérbe szorul a csapatérdek? Nos, déli szomszédainknál arról beszélnek, hosszú idő után olyan ember irányít, akit mindenki elfogad. Dragan Sztojkovics, akit mindenki Pikszinek szólít, a kevés köztiszteletben álló egyéniség egyike, pedig ragyogó labdarúgó ezernyi van az országban, de az övéhez hasonló elfogadottsága kevésnek. A játékosok felnéznek rá, és azóta, hogy az irányításával úgy kvalifikált a csapat a vb-re, hogy a utolsó selejtezőn, Lisszabonban nyernie kellett Portugália ellen, és ezt megoldotta (2–1), a kevés kritikusa is elnémult. Persze nem a szerb labdarúgásról lenne szó, ha nem beszélnénk egy furcsa rekordról. Alighanem a szerb lesz a vb egyetlen csapata, amely hivatalban lévő szövetségi elnök nélkül vesz részt az eseményen: 2016 óta Szlavisa Kokeza volt az elnök, de 2021-ben lemondott, miután a rendőrség azzal vádolta, több letartóztatott szurkolóval együtt politikai merényletet tervezett. Átmenetileg Nenad Bjekovics vette át a szövetség irányítását, a korábbi 22-szeres jugoszláv válogatott játékos a Partizanban futballozott, később ott dolgozott sportvezetőként, mielőtt alelnök lett, csakhogy a Crvena zvezda nem tudott vele megbékélni, nem ismerte el vezetőnek. Néhány napja a FIFA és az UEFA illetékesei is ott voltak a tisztújító közgyűlésen, de a jelöltek jelentős része nem ment el, így nincs elnök, és immár bizonyos, a világbajnokság idején nem is lesz. Zűrzavar, kapkodás a hivatalban, kérdés, lesz-e így rend az öltözőben?

Dragan Sztojkovics, Szerbia szövetségi kapitánya a szerb szövetség Twitter-oldalán: „Az egyik célunk, hogy ott legyünk a nyolcaddöntőben. Az, hogy kijutottunk a vb-re, jelzi, jó csapat vagyunk, és nem véletlenül léphetünk pályára Katarban. Oda sem turistaként megyünk, hanem azért, hogy olyan eredményt érjünk el, amire büszkék lehetünk. A cél a nyolcaddöntőbe jutás, ami bár nem lesz könnyű, meg tudjuk csinálni, és mindent megteszünk, hogy sikerrel járjunk.”


BRAZÍLIA

KAPUSOK: 1 Alisson (Liverpool – Anglia), 12 Weverton (Palmeiras), 23 Ederson (Manchester City – Anglia)

VÉDŐK: 2 Danilo (Juventus – Olaszország), 3 Thiago Silva (Chelsea – Anglia), 4 Marquinhos (Paris Saint-Germain – Franciaország), 6 Alex Sandro (Juventus – Olaszország), 13 Dani Alves (UNAM Pumas – Mexikó), 14 Éder Militao (Real Madrid – Spanyolország), 16 Alex Telles (Sevilla – Spanyolország), 24 Bremer (Juventus – Olaszország)

KÖZÉPPÁLYÁSOK: 5 Casemiro (Manchester United – Anglia), 7 Lucas Paquetá (West Ham United – Anglia), 8 Fred (Manchester United – Anglia), 15 Fabinho (Liverpool – Anglia), 17 Bruno Guimaraes (Newcastle – Anglia), 22 Éverton Ribeiro (Flamengo)

TÁMADÓK: 9 Richarlison (Tottenham Hotspur – Anglia), 10 Neymar (Paris Saint-Germain – Franciaország), 11 Raphinha (FC Barcelona – Spanyolország), 18 Antony (Manchester United – Anglia), 19 Gabriel Jesus (Arsenal – Anglia), 20 Vinícius Júnior (Real Madrid – Spanyolország), 21 Rodrygo (Real Madrid – Spanyolország), 25 Pedro (Flamengo), 26 Gabriel Martinelli (Arsenal – Anglia)

SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Tite


SZERBIA

KAPUSOK: 1 Marko Dmitrovics (Sevilla – Spanyolország), 12 Predrag Rajkovics (Mallorca – Spanyolország), 23 Vanja Milinkovics-Szavics (Torino – Olaszország)

VÉDŐK: 2 Sztrahinja Pavlovics (RB Salzburg – Ausztria), 3 Sztrahinja Erakovics (Crvena zvezda), 4 Nikola Milenkovics (Fiorentina – Olaszország), 5 Milos Veljkovics (Werder Bremen – Németország), 13 Sztefan Mitrovics (Getafe – Spanyolország), 15 Szrdjan Babics (Almería – Spanyolország), 25 Filip Mladenovics (Legia Warszawa – Lengyelország).

KÖZÉPPÁLYÁSOK: 6 Nemanja Makszimovics (Getafe – Spanyolország), 8 Nemanja Gudelj (Sevilla – Spanyolország), 14 Andrija Zsivkovics (PAOK – Görögország), 16 Szasa Lukics (Torino – Olaszország), 17 Filip Kosztics (Juventus – Olaszország), 19 Uros Racsics (Braga – Portugália), 20 Szergej Milinkovics-Szavics (Lazio – Olaszország), 22 Darko Lazovics (Hellas Verona – Olaszország), 24 Ivan Ilics (Hellas Verona – Olaszország), 26 Marko Grujics (FC Porto – Portugália)

TÁMADÓK: 7 Nemanja Radonjics (Torino – Olaszország), 9 Alekszandar Mitrovics (Fulham – Anglia), 10 Dusan Tadics (AFC Ajax – Hollandia), 11 Luka Jovics (Fiorentina – Olaszország), 18 Dusan Vlahovics (Juventus – Olaszország), 21 Filip Djuricsics (Sassuolo – Olaszország)

SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Dragan Sztojkovics





A Brazília - Szerbia VB labdarúgó mérkőzés 20:00-tól nézhető itt az M4 Sport TV (m4sporthu) Médiaklikk Online stream élő közvetítésében

Brazília - Szerbia Labdarúgó EB döntő meccs élőben az interneten

Online stream Brazília - Szerbia Foci Világbajnokság futball meccs élő közvetítése az M4 Sporton

A foci VB meccsén Szerbia - Brazília labdarúgó meccs lesz, melyet élőben itt láthatnak online

Brazília - Szerbia labdarúgó mérkőzés

Brazília - Szerbiafoci meccs m4 sport élő közvetítés

Watching here the Brasil vs SerbiaFIFA 2022 football match online streaming M4 Sport TV Live