Élő Közvetítés | Online Stream

England - Iran FIFA WC 2022 football match online live stream M4 Sport TV

Anglia - Irán Foci VB meccs élő közvetítés M4 Sport TV, Médiaklikk online stream

Anglia - Irán foci VB meccs M4 sport hu tv, médiaklikk itt élőben online

Labdarúgó Világbajnokság, foci VB meccs

2022 november 21. | Foci VB | M4 Sport TV élő online stream



A meccs ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE, ONLINE Stream 14:00-tól

  • kenburns
    Anglia - Irán
    Anglia -Irán Foci EB döntő M4 Sport TV élő közvetítés online stream live és videó
    Anglia foci VB online stream M4 Sport TV
    Irán foci VB online stream M4 Sport TV

Most megy élőben az M4 Sport Televízión



Az Anglia - Irán focimeccsről

Angliának ismét össze kellene kapnia magát, Wales a veteránjaiban, az amerikaiak a fiataljaikban bíznak, Iránnak pedig elsősorban nyugalomra lenne szüksége a világbajnokságon.

Nem könnyű eldönteni, hogy Angliát hová helyezzük a futballnagyhatalmak skáláján. A csapat ugyanis viszonylag sokat hullámvasutazott az elmúlt másfél évben. Először is a 2020-as (de 2021-ben megrendezett) Európa-bajnokságon a döntőig masírozott, majd veretlenül jutott ki a magyar válogatottat a soraiban tudó kvalifikációs csoportjából a világbajnokságra, hogy aztán szégyenszemre kiessen a Nemzetek Ligája A-ligájából, többek közt a Magyarországtól elszenvedett két mellbevágó vereség miatt (előbb 0–1 Budapesten, majd 0–4 Wolverhamptonban – nem mellesleg, ez volt az angol csapat legsúlyosabb hazai veresége 1928 óta). Utóbbi fiaskó után talán meglepő, hogy Gareth Southgate szövetségi kapitány a helyén maradhatott, de mivel egyelőre ez az utolsó impulzus, ami érte az angol labdarúgó-közvéleményt, nem lenne meglepő, ha egy gyengébb világbajnoki szereplés esetén elköszönnének tőle. A kapitány ugyanakkor köti az ebet a karóhoz, szerinte Anglia továbbra is esélyes a világbajnoki címre, és a napokban úgy nyilatkozott, hogy az elődöntős részvételnél rosszabb produkció csalódást jelentene. „Anglia történelmileg nem ad jó válaszreakciót az elvárásokra, de ez a mostani csapat képes lehet rá – nyilatkozta múlt héten a kapitány az olasz La Repubblicának. – Ez a gárda volt már elődöntőben, volt már döntőben, tehát, ami ennél kevesebb, az csalódásnak számítana.” Hogy Southgate és Anglia mire lesz képes a katari tornán, most még nem lehet tudni, de azt igen, hogy a szerencse egyelőre nem szegődött a háromoroszlánosok mellé. A szinte biztos vb-kerettagok közül – lapzártánkig – kidőlt Reece James, Kalvin Phillips, Kyle Walker és Ben Chilwell is. Meglehet némelyikük felépül (Phillipsnek és Walkernek van erre esélye), de az biztos, hogy akkor sem kirobbanó formában érkezik Katarba. Persze nem szükséges bomba formát mutatniuk a játékosoknak, Southgate-ék köreiben ugyanis egyre nagyobb hatást gyakorol az FA azon tanulmánya, amely a franciák 2018-as világbajnoki címét elemezte taktikai szempontból, és arra a megállapításra jutott, hogy nem a szórakoztató futballt játszó csapatok a nyerők, hanem amelyek kevesebbet hibáznak... Gareth Southgate, Anglia szövetségi kapitánya a Beanyman Sportsnak: „Azért megyünk a világbajnokságra, hogy megpróbáljuk megvalósítani a legfőbb célt, azaz megnyerni a tornát. Szerintem képesek vagyunk rá, mert ha eljutunk az elődöntőig, akkor a döntőbe jutás is lehetséges, a finálét pedig bárki megnyerheti. Ugyanakkor több csapat is esélyes a vb-címre, de magunkat is ezek közé sorolom.”

Iránban szeptember közepe óta ismét forrong a civil társadalom, elsősorban a nők jogainak eltiprása miatt, és csak olaj a tűzre, hogy a hatalom a demonstrációk erőszakos leverésével válaszol. Ebben a helyzetben pedig sajnos nem az a legfontosabb kérdés a világbajnokság előtt, hogy a válogatott miként teljesít majd a csoportellenfelekkel szemben, hanem hogy a játékosok miként kezelik a hazájukban kialakult roppant feszült helyzetet. Érdemes megemlíteni néhányat azon események közül, amelyek csak az elmúlt napokban történtek az iráni futballban. November 2-án, az ország legnagyobb klubja, az Eszteglal megnyerte a szuperkupát, ám a trófea átadásánál a játékosok zöme nem ünnepelt, mire az eseményt közvetítő állami televízió azonnal elkapcsolt a helyszínről. Nem sokkal korábban, a rezsim elleni tüntetések áldozatai előtt tisztelegve, az Eszteglal teheráni riválisa, a Perszepolisz játékosai fekete karszalagot viseltek a Tractor elleni meccsen – kivéve a válogatott Mehdi Torabit. A balszélső döntése keveseket lepett meg, mert 2019-ben, amikor szintén hasonló forrongások voltak Iránban, az egyik gólja után felhúzta a mezét, az alatta viselt pólón pedig a következő szöveg szerepelt: „Csak úgy menthetjük meg az országunkat, ha engedelmeskedünk a vezetőnek” – Torabi később ragaszkodott hozzá, hogy ezt egyéni indíttatásból csinálta. A keret meg van osztva, mert sokan minden visszafogottság nélkül kiállnak a tüntetők mellett, sőt, olyan játékosok is akadnak már, akik arra a kezdeményezésre sem legyintenek, hogy a válogatottat ki kellene zárni a vébéről. Ugyanakkor a szövetségi kapitány, Carlos Queiroz – aki épp a felfordulás előtt érkezett vissza a második etapjára a válogatotthoz –, azt nyilatkozta a portugál sajtónak, hogy nincs igazi társadalmi vita a nemzeti csapat vb-szerepléséről. „Az irániak többségének egyértelmű a véleménye: azt akarják, hogy a válogatottjuk szerepeljen a 2022-es világbajnokságon” – mondta a portugál szakvezető az O Jogo című lapnak. Carlos Queiróz, Irán szövetségi kapitánya a Diário de Notíciasnak: „Végtelenül boldog vagyok, hogy ismét az iráni válogatottal dolgozhatok. Olyan helyzet ez, mint amikor a családod hív haza: nincs más dolgod, mint megjelenni. Ugyanazt a projektet igyekszünk megvalósítani, mint az előző világbajnokságon, azaz minden mérkőzésünkön a pontszerzés lesz a cél.”


ANGLIA

KAPUSOK: Jordan Pickford (Everton), Nick Pope (Newcastle), Aaron Ramsdale (Arsenal)

VÉDŐK: Harry Maguire (Manchester United), Luke Shaw (Manchester United), Eric Dier (Tottenham), John Stones (Manchester City), Kyle Walker (Manchester City), Kieran Trippier (Newcastle), Conor Coady (Everton), Ben White (Arsenal), Trent Alexander-Arnold (Liverpool)

KÖZÉPPÁLYÁSOK: Jude Bellingham (Borussia Dortmund), Mason Mount (Chelsea), Conor Gallagher (Chelsea), Declan Rice (West Ham), Jordan Henderson (Liverpool), Kalvin Phillips (Manchester City)

TÁMADÓK: James Maddison (Leicester), Phil Foden (Manchester City), Jack Grealish (Manchester City), Harry Kane (Tottenham), Bukayo Saka (Arsenal), Raheem Sterling (Chelsea), Callum Wilson (Newcastle), Marcus Rashford (Manchester United)

SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Gareth Southgate


IRÁN

KAPUSOK: Alireza Bejranvand (Persepolis), Amir Abedzadeh (Ponferradina – Spanyolország), Sejed Hosszein Hosszeini (Esteghlal), Pajam Niazmand (Sepahan)

VÉDŐK: Ehszan Hadzsafi (AEK Athen – Görögország), Morteza Puraligandzsi (Persepolis), Ramin Rezajan (Sepahan), Milad Mohammadi (AEK Athen – Görögország), Hosszein Kanaanizadegan (al-Ahli – Szaúd-Arábia), Sodzse Halilzadeh (al-Ahli), Sadeh Moharrami (Dinamo Zagreb – Horvátország), Ruzbeh Cesmi (Esteghlal), Madzsid Hosszeini (Kayserispor – Törökország), Abolfazl Dzsalali (Esteghlal)

KÖZÉPPÁLYÁSOK: Ahmad Nurollahi (Shabab al-Ahli – Egyesült Arab Emírségek), Saman Goddosz (Brentford – Anglia), Vahid Amiri (Persepolis), Szaed Ezatolahi (Vejle – Dánia), Alireza Dzsahanbahs (Feyenoord – Hollandia), Mehdi Torabi (Persepolis), Ali Golizadeh (Charleroi – Belgium), Ali Karimi (Kayserispor – Törökország)

TÁMADÓK: Karim Anszarifard (Omonia Nicosia – Ciprus), Sardar Azmun (Bayer Leverkusen – Németország), Mehdi Taremi (Porto – Portugália)

SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Carlos Queiroz





Az Anglia - Irán VB labdarúgó mérkőzés 14:00-tól nézhető itt az M4 Sport TV (m4sporthu) Médiaklikk Online stream élő közvetítésében

Anglia - Irán Labdarúgó EB döntő meccs élőben az interneten

Online stream Anglia - Irán Foci Világbajnokság futball meccs élő közvetítése az M4 Sporton

A foci VB meccsén Irán - Anglia labdarúgó meccs lesz, melyet élőben itt láthatnak online

Anglia - Irán labdarúgó mérkőzés

Anglia - Iránfoci meccs m4 sport élő közvetítés

Watching here the England - Iran FIFA 2022 football match online streaming M4 Sport TV Live