Élő Közvetítés | Online Stream

Maradj otthon! A koronavírus-karantén idején otthonról nézhető kiállítások és tárlatok online az Interneten ingyen


A kijárási korlátozás és tilalmak idején Most a koronavírus járvány alatt a legtöbb múzeum a világban mind bezárt nagyon helyesen, ám sokat így virtuálisan otthonról a házi karanténből is meg lehet tekinteni, akár 360°-os bejárással. Így most virtuálisan is van lehetőség arra, hogy otthonról online barangoljuk be a virtuálisan elérhető kiállításokat, tárlatokat. Persze a valós térben tett sétát semmi nem kárpótolja, de így most akár olyan közel kerülhetünk egy-egy műtárgyhoz, amelyet egyébként nem tudnánk élőben megtenni.


Megosztásával mégtöbb emberhez jut el, hogy otthon maradva az egészségünk mellett a kultúrát is őrizzük
|


A bécsi Szépművészeti Múzeum és Weltmuseum, az amszterdami Rijksmuseum vagy a New York-i Metropolitan Museum of Art mintájára a nagy nemzetközi gyűjtemények már régóta használják ezt a megoldást, Franciaországban a Paris Musées volt az első közintézmény, amely az év elején ingyenesen elérhetővé tette a gyűjteményeikben található több mint 100 ezer műalkotás nagy felbontású digitális reprodukcióját, hogy jobban megismerhesse őket a közönség. A Paris Musées közintézmény „open content” akciójának célja a gyűjtemények ismertségének és műtárgyaik láthatóságának növelése Franciaországban és külföldön. Az intézményhez olyan világhírű közgyűjtemények tartoznak, mint a Louvre, az Orsay Múzeum, a Grand Palais vagy a Pompidou Központ.

Google Arts & Culture oldala és applikációja pedig szinte végtelen élményt nyújthat, hiszen gyűjtemények, témák, alkotók, művészeti irányzatok és megannyi szempont szerint kereshetünk a firenzei Uffizitől az amszterdami Van Gogh Múzeumon át a madridi Thyssen-Bornemissza Múzeumig.

És ne felejtsük el a magyar múzeumokat sem. A Ludwig Múzeum The Dead Web kiállítás az internet kapacitásának potenciális végét vetíti előre. Képzeletben 2023-ban járunk, ahol alig 25 éves korában összeomlik az internet. Fedezzék fel a kiállítást online! A járványügyi veszélyhelyzetre való tekintettel a Szépművészeti Múzeum és tagintézményei, a Magyar Nemzeti Galéria, a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum és a Vasarely Múzeum március 17-től határozatlan időre bezárnak, a gyűjtemények ugyanakkor a kényszerű bezárás alatt aktívan kívánják megosztani a közönséggel digitális tartalmaikat. Virtuálisan bejárható a Magyar Nemzeti Galéria  Változatok a realizmusra – Munkácsytól Mednyánszkyig című kiállítás az intézmény honlapján ide kattintva, ahol már elérhető a Remekművek az oktatásban című oldal is.

Színházi programok: betöltve

Színház

Maradj otthon! Online nézhető Színházak karanténban

Maradj OtthonOnline

Kiállítások: betöltve

Kiállítás

Maradj otthon! Online nézhető Kiállítások karanténban

Maradj OtthonOnline

Zenei Koncert programok: betöltve

Koncert

Maradj otthon! Online nézhető Koncertek karanténban

Maradj OtthonOnline

Múzeumok: betöltve

Múzeum

Maradj otthon! Online nézhető Múzeumok karanténban

Maradj OtthonOnline

Mozifilmek programok: betöltve

Film

Maradj otthon! Online nézhető Filmek karanténban

Maradj OtthonOnline

Családi prograomk: betöltve

Családi program

Maradj otthon! Online Családi programok karanténban

Maradj OtthonOnline

Oktatási programok: betöltve

Oktatás

Maradj otthon! Online oktatás a karanténban

Maradj OtthonOnline

Könyvek és E-book: betöltve

Könyv és E-book

Maradj otthon! Online könyvek és E-book karanténban

Maradj OtthonOnline

Katolikus liturgiák: betöltve

Katolikus mise

Maradj otthon! Katolikus liturgia, ima és mise online a karanténban

Maradj OtthonOnline

Református Istentiszteletek: betöltve

Református Istentisztelet

Maradj otthon! Református, kálvinista gyülekezetek Istentiszteletei online a karanténban

Maradj OtthonOnline

2020 a koronavírusról szól és a döbbenetes példák (Kína, Olaszország, Irán) arra kényszerítenek bennünket, hogy felelősségteljesen otthon maradjunk és ne érintkezzünk senkivel az egészségünk megóvása érdekében. Ezért megpróbáltuk összeszedni az otthonról Interneten azaz virtuálisan nézhető, látogatható, hallgatható, kulturális, zenei és sport eseményeket, hogy a szigorú vagy laza házi karanténban se kelljen a négy fal sarkait bámulnunk a házunkban.

A koronavírus aktuális friss térképét és a világ illetve Magyarország híreit itt lehet nézni és olvasni >>