Forma-1 futam
M4 Sport Televízió online közvetítés
M4 Sport TV nézés online
M4 Sport TV Onine stream live
Forma-1 online élő közvetítés
Forma-1


Max Verstappen szerezte meg a pole pozíciót, a második helyről a hétvégén eddig remekül teljesítő Fernando Alonso rajtolhat Montrealban.
Korábbi futamok a 2022-es szezonban

A 2022 F1 - Forma-1 Kanadai Nagydíjról és versenypályáról

Az eredetileg Ile Notre-Dame Circuit nevet viselő pályát 1978-ban adták át a közönségnek, 1982-től kezdve viseli a legendás kanadai versenyző, Gilles Villeneuve nevét. A megnyitásától eltelt 37 évben mindössze két évben nem rendeztek itt Formula-1-es versenyt: 1987 és 2009-ben került ki egy szűk esztendőre a naptárból.

A Liberty Media sok döntést hozott, mióta a Forma-1-ben átvette a hatalmat. Az egyik ilyen döntés volt, hogy a versenyek nagy részét 1 óra 10 perccel későbbre tették, igazodván a kereskedelmi piac igényeihez. Ez Európában nem igazán érint bennünket, magyarokat. Kanadában már más lesz a helyzet, hiszen Montrealban amúgy is nagy az eltérés hozzánk képest, mely így még a rajongók számára is kihívást jelenthet

Az időmérő és a verseny is este 20 órakor, valamint 20 óra 10 perckor fog kezdődni. És, ha lesz csúszás, ami a kanadai aszfaltcsíkon nem elképzelhetetlen, akkor akár egy éjszakába nyúló futamot is láthatunk. Igaz, a pillanatnyi előrejelzések nem „kecsegtetnek” hasonlóval.


Max Verstappen szerezte meg a pole pozíciót a Formula–1-es Kanadai Nagydíj időmérőjén. A Red Bull versenyzője mellől a hétvégén eddig remekül teljesítő Fernando Alonso rajtolhat Montrealban, a harmadik helyről Carlos Sainz Jr. vághat neki az idény kilencedik versenyének. Sergio Pérez miatt lengetni kellett a piros zászlót a kvalifikáció második szakaszában, miután a Red Bullt a gumifal állította meg. Már a harmadik szabadedzést is esős körülmények között rendezték meg Montrealban, s az időjárás a kvalifikáció kezdetéig sem különösebben javult. Az utolsó tréningen egyébként Fernando Alonso volt a leggyorsabb, a Red Bull párosa a top tíz végén zárt, míg az újabb rajtbüntetésekkel sújtott Charles Leclerc kihagyta szinte a teljes edzést.

Ausztrál Nagydíj

Melbourne, március 13-14-15

Bahreini Nagydíj

Sakhir, március 20-21-22

Vietnámi Nagydíj

Hanoi, április 3-4-5

Kínai Nagydíj

Shanghai, április 17-18-19

Holland Nagydíj

Zandvoort, május 1-2-3

Spanyol Nagydíj

Barcelona, május 8-9-10

Monacói Nagydíj

Monte Carlo, május 21-23-24

Azeri Nagydíj

Baku, június 5-6-7

Kanadai Nagydíj

Montreal, június 12-13-14

Francia Nagydíj

La Castellet, június 26-27-28

Osztrák Nagydíj

Spielberg, június 3-4-5

Brit Nagydíj

Silverstone, július 17-18-19

Magyar Nagydíj

Mogyoród, augusztus 1-2

Belga Nagydíj

Spa-Francorchamps, augusztus 28-29-30

Olasz Nagydíj

Monza, szeptember 4-5-6

Szingapúri Nagydíj

Szingapúr, szeptember 18-19-20

Orosz Nagydíj

Szocsi, szeptember 25-26-27

Japán Nagydíj

Szuzuka, október 9-10-11

USA Nagydíj

Austin-Texas, október 23-24-25

Mexican GP

Mexico, november 1

Brazil Nagydíj

Interlagos, november 13-14-15

Abu Dhabi Nagydíj

Yas Marina, november 27-28-29

Nézze online TV csatornáinkat ingyenesen az Interneten élő (Live) stream külföldről, legyen akár határontúli magyar, vagy külföldön élő és dolgozó. Erdélyből (Románia), Felvidékről (Szlovákia), Kárpátaljából (Ukrajna), Őrvidékről (Ausztria), Délvidékről (Szerbia, Horvátország, Szlovénia). Vagy Nyugatról, Angliából (London, Manchester, Liverpool, Nottingham, Sheffield, Luton), Németországból, Svédországból, Spanyolországból, Belgiumból, Norvégiából, Olaszországból, Hollandiából, Svájcból, Portugáliából, Izlandról, Finnországból, Lengyelországból, Izraelből, Amerikából (USA), Kanadából, Brazíliából, Argentínából, Chiléből, Ausztráliából, Új Zélandról, Franciaországból, Uruguayból.


Ajánló
Sport1 TV online adás
Élő
Aréna4 TV online adás
Élő
Sport2 Televízió online adás
Élő