Élő Közvetítés | Online Stream

Forma-1 Mexikói Nagydíj élőben közvetítés

M4 Sport TV nézés online stream


Nézőszám: 88417

Ajánlja ismerőseinek:

Kellemes időtöltést, és jó szórakozást kívánunk!Oszd meg másokkal is amit nézelA 2018 F1 - Forma 1 Mexikói Nagydíjról és versenypályáról

A 71 körös Mexikói Nagydíj vasárnap - magyar idő szerint - 20.10-kor kezdődik.

Az Autódromo Hermanos Rodríguez (magyarul Rodríguez testvérek versenypálya) egy versenypálya Mexikóvárosban, Mexikó fővárosában. Mexikóváros északkeleti részén, Iztacalco kerületben, egy közparkban alakították ki. A pálya 2285 méteres tengerszint feletti magasságban fekszik, emiatt a ritka levegő külön kihívás elé állítja a versenyzőket és az autókat egyaránt. Mivel a térség geológiailag aktív, ezért az aszfalt felülete meglehetősen egyenetlen. Utolsó kanyarja, a hosszú rajt/cél egyenes előtti Peraltada kissé a monzai Parabolicára hasonlít, ez azonban döntött, így még nagyobb sebességgel lehet bevenni. 1963-tól 1970-ig és 1986-tól 1992-ig itt rendezték a Formula–1 mexikói nagydíjat, 2015-ben kezdve pedig ismét visszatért a pálya a versenysorozat naptárába, némileg módosított vonalvezetéssel, a legendás S-kanyarok nélkül, és a Peraltada kanyar félbevágásával.

1979-ig a Magdalena Mixhuca nevet viselte, de ekkor két mexikói versenyzőről, Pedro és Ricardo Rodríguezről nevezték el. Ricardo az első itt tartott, 1962-es versenyen (a Peraltada kanyarban, felfüggesztési hiba miatt), egy nem világbajnoki Formula–1-es futamon halt meg. 1963-tól már beleszámítottak a bajnokságba a versenyek. Az 1970-es Mexikó Nagydíjon a nézők áttörték a védőkerítéseket és a pálya szélére telepedtek. A versenyen senki sem sérült meg, de a rossz biztonság miatt 1971-ben már nem rendeztek mexikói nagydíjat. 1986-ban nyitották meg újra a versenypályát, számos átépítés után. Megváltoztatták az első kanyart és kivették a vonalvezetésből a hajtűkanyart. A bukótereket kiszélesítették, és egy új boxépületet húztak fel. 2015-ben ismét felújították a pályát, amit október 4-én ünnepélyesen fel is avattak.[

Mindkét pénteki szabadedzés Lewis Hamilton elsőségével ért véget Austinban. Az eső áztatta tréningeken a Mercedes négyszeres világbajnoka – akárcsak az utóbbi években ezen a pályán – rettentő kiegyensúlyozottan teljesített, így nem meglepő, hogy elégedett a pénteki napjával. A Red Bull versenyzői, Daniel Ricciardo és Max Verstappen szerint bármi jöhet a folytatásban, míg Sebastian Vettel úgy véli, nem járt volna rajtbüntetés neki.

Daniel Ricciardo, a Red Bull ausztrál pilótája nyerte a Forma-1-es Mexikói Nagydíj szombati időmérő edzését, így a vasárnapi futamon ő rajtolhat majd az élről. A 29 éves versenyzőnek ez az idei második, pályafutása során a harmadik pole pozíciója. Az ötödik világbajnoki címének megnyerésére készülő, címvédő Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája harmadik lett az időmérőn, és egyetlen riválisa, a negyedikként záró német Sebastian Vettel (Ferrari) mellől rajtol majd. A második rajtkockát Ricciardo csapattársa, a holland Max Verstappen foglalhatja el. Vettel győzelme esetén Hamiltonnak az első hét hely valamelyikén kell célba érnie ahhoz, hogy világbajnok legyen, de ha a német ferraris nem tudja megnyerni a futamot, akkor a brit címvédő a saját helyezésétől függetlenül megszerzi ötödik vb-trófeáját.