Élő Közvetítés | Online Stream

Forma-1 Olasz Nagydíj, Monza élőben közvetítés

M4 Sport TV nézés online stream


Nézőszám: 12847

Ajánlja ismerőseinek:

Kellemes időtöltést, és jó szórakozást kívánunk!Oszd meg másokkal is amit nézelA 2018 F1 - Forma 1 Olasz Nagydíjról és versenypályáról

Az Autodromo Nazionale Monza egy motorsport versenypálya Olaszország Monza városának közelében, Milánótól északra. Ez a világ egyik legmozgalmasabb történelmével rendelkező versenypályája. A Monza-tól északra fekvő Villa Reale parkban, erdei környezetben, épült pályaegyüttes tulajdonképpen három nyomvonallal rendelkezik - az 5,793 km (3,600 mérföld) hosszú Grand Prix pálya, a 2,405 km (1,494 mérföld) hosszú Junior pálya, valamint a pusztuló félben lévő 4,250 km (2,641 mérföld) hosszú nagy sebességű, döntött kanyarokkal rendelkező ovál pálya. A fő pálya legismertebb részei a Curva di Lesmo, a Curva Parabolica, és a Variante Ascari. A nagy sebességű kanyar, a Curva Grande egy lassú kanyar után található, általában a Grand Prix autók pilótái padlóig nyomott gázpedállal veszik be. Az pályára, amit leginkább a Formula 1 Olasz Nagydíj házigazdájaként ismerünk, jellemző az a tény, hogy a pilóták itt arányaiban egy körben sokkal többet autóznak teljes gázzal, mint más pályákon, köszönhetően a hosszú egyeneseknek és általában a F1-es versenyautók itt mutatják be leginkább, mire is képes a technika a végsebesség terén. Mivel a maximális teljesítmény és a minimális tapadás a nagy sebesség kulcsa az egyenesekben, itt kizárólag azok a versenyzők pályázhatnak az első helyekre, akiknek elegendő erő áll a rendelkezésére. A Formula versenyek legtragikusabb eseményei közül többnek volt a színtere a monzai pálya, különösen az első világbajnokságok idején. Azóta számos módosítást vezettek be, hogy növeljék a nézők biztonságát és csökkentsék a kanyarsebességet, de a pálya továbbra is sok bírálatot kapott a pilótáktól a biztonsági zónák hiánya miatt. Ezek közül leginkább a Variante della Roggia-t megszakító hírhedt sikánt támadták a legtöbbször. A pálya ezen kívül a Scuderia Ferrari-nak és szenvedélyes szurkolóinak, a Tifosi-nak is az otthona.

Az 1980-as szezon kivételével minden versenyt a Milánó melletti Monzában rendezték, mivel akkor a Bologna melletti Imolában, az Autodromo Enzo e Dino Ferrari adott otthont az olasz nagydíjnak.