Élő Közvetítés | Online Stream

Forma-1 Belga Nagydíj, Spa Francorchamps élőben közvetítés

M4 Sport TV nézés online stream


Nézőszám:HTML hit counter - Quick-counter.net

Ajánlja ismerőseinek:

Kellemes időtöltést, és jó szórakozást kívánunk!Oszd meg másokkal is amit nézelA 2018 F1 - Forma 1 Belga Nagydíjról és versenypályáról

Az első belga nagydíjat már 1950 óta rendezik meg kisebb megszakításokkal, összesen eddig 51 alkalommal. A nagydíjat jelenleg az Ardennek hegységben fekvő Spa-Francorchampsi pályán rendezik, mely Stavelot város egyik kerülete. 1970-ig 18 alkalommal rendezték meg a nagydíjat. A nagy sebességű pályán 1969-ben nem rendezhettek versenyt, mert túl gyorsnak és veszélyesnek találták. 1970-ben a pályát átépítették, és a pálya hossza 7 kilométerre rövidült. 1983-ban ismét ezen a pályán rendezték a belga nagydíjakat, 1971 és 1983 között Zolder és Nivelles-Baulers adott otthont a futamoknak. A nagydíj jövője 2019-ig biztosított.

A Circuit de Spa-Francorchamps egy versenypálya, amely Belgiumban, Francorchamps, Malmédy és Stavelot városok közelében, az Ardennek erdeiben, a belga-német határtól 20 kilométerre helyezkedik el. Ez a pálya ad otthont a belga nagydíjnak, amelyet 1925 óta majdnem minden évben itt rendeztek meg. A Formula–1-es futam mellett a pálya két tradicionális sporteseménye a spái 1000 km-es, valamint a spái 24 órás verseny – utóbbi a GT1-es világbajnokság egyik futama is egyben. A pálya nagyon gyors, amely karakterét azután is megtartotta, hogy az 1979-es átépítés alkalmával a hosszát 14 km-ről 7 km-re csökkentették. Nagy szintkülönbségeinek és hosszan elnyújtott, nagysebességű kanyarjainak köszönhetően van egyfajta természetes ritmusa. A környéknek saját mikroklímája van, így előfordulhat, hogy a pálya egyik részén zuhog az eső, a másik részén pedig süt a nap. Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően nagyon népszerű, több pilóta kedvenc pályája, a versenyzők és a nézők is nagyon szeretik. Érdekessége, hogy két célegyenessel és boxutcával rendelkezik. A Formula–1-es csapatok a La Source hajtűkanyar előttiben, a betétfutamok résztvevői pedig a régi, Eau Rouge előtti lejtős bokszutcában foglalnak helyet. Körülbelül 84 ezer néző befogadására alkalmas.

A Forma-1 mezőnye ezen a héten hivatalosan is befejezi a nyári szünetét, és belevág a 2018-as szezon második felvonásába. A Magyar Nagydíj mindig különleges a versenyzők és a rajongók számára, hiszen ez az az esemény, ami után a mezőny elmegy a jól megérdemelt nyári szünetére. Ez legutóbb sem volt másképp, de hamarosan véget ér a több héten át tartó szünet. A csapattagok rövidesen a legendás belga helyszín felé veszik az irányt, ahol ezen a hétvégén fognak versenyezni. Lewis Hamilton kényelmesebb előnyből várhatja a folytatást a fő és egyúttal egyetlen riválisa, Sebastian Vettel előtt. A Mercedes szintén az élen van a konstruktőrök bajnokságában. A német rekordernek rövid időn belül válaszolnia kell, mert, ha így folytatja tovább, akkor szép lassan átadhatja a bajnoki címet Hamiltonnak, akárcsak tavaly, bár most sokkal erősebbnek tűnik az idei Ferrari, kezdve az erőforrással. A technikai erőbe mindenképpen belekapaszkodhat Vettel, de nem véthet újabb hibákat, miután Hamilton ezt a szívességet eddig nem tette meg neki, és annyival nem gyengébb a Mercedes. Egyáltalán gyengébb?