Élő Közvetítés | Online Stream

Forma-1 Magyar Nagydíj, Hungaroring élőben közvetítés

M4 Sport TV nézés online stream


Nézőszám:HTML hit counter - Quick-counter.net

Ajánlja ismerőseinek:

Kellemes időtöltést, és jó szórakozást kívánunk!Oszd meg másokkal is amit nézelA 2018 F1 - Forma 1 Magyar Nagydíjról és versenypályáról

A Hungaroring Magyarország legmodernebb autóversenypályája. Budapest és Gödöllő között, az M3-as autópálya közelében található Mogyoród külterületén (a nemzetközi sajtóban gyakran „budapesti” pályaként kommunikálják). A pálya elsősorban a Formula–1 magyar nagydíjról ismert, amit 1986 óta folyamatosan megrendeznek.

A magyar nagydíj a Formula–1 egyik versenye, amelyet 1986 óta – megszakítás nélkül – rendeznek meg a Budapest melletti Mogyoród község külterületén található Hungaroring versenypályán. Előtte egy alkalommal, 1936-ban rendeztek Grand Prix versenyt a Népligetben, mely még nem volt hivatalos világbajnoki futam és nem is osztottak a verseny végén pontokat. Kisebb átalakítások után a pálya 2003-ban nyerte el jelenlegi vonalvezetését, amelynek hossza 4,381 kilométer. A verseny hossza 70 kör, vagyis a pilótáknak 306,67 km-t kell teljesíteniük, amely távot körülbelül 110 perc alatt lehet megtenni. A kétórás időhatár életbe léptetésére volt már szükség, 1986-ban egy körrel rövidebb volt a futam. Az egyetlen esős körülmények között futott verseny a 2006-os volt. Az időmérő edzésen Sebastian Vettel (1 perc 18,773), a versenyen futott (1 perc 19,071) legjobb köridő Michael Schumacher nevéhez fűződik. A legtöbb pole pozíciót (7) is a hétszeres világbajnok szerezte, míg a legtöbb győzelmet (5) Lewis Hamilton számlálja, Schumacher négyszer, Ayrton Senna háromszor nyert a magyar nagydíjon. Szűk pályaszakaszai és éles kanyarjai miatt nehéz az előzés, ezért a Hungaroringet a monacói városi pályához szokták hasonlítani. A 2013-as versenyen bejelentették, hogy a nagydíj szerződését 2021-ig meghosszabbították. 2013-as futam után komoly átalakítások kezdődnek a pályán és a jelenlegi nyomvonalat is módosítják új előzési pont beiktatásával és az összes bukótér aszfaltozásával. Felújítják a lelátókat és a Hungaroring környékét is jobban zajmentesítik.

A pálya tervezését a Gazdasági Társulás megbízásából az Aszfaltútépítő Vállalat mérnökei, Papp István és Gulácsi Ferenc végezték. A Hungaroring számítógéppel való tervezése világviszonylatban is újszerűnek számított. A Kerepestarcsa és Mogyoród közötti 73 hektáros területen 1985. október 15-én kezdődtek meg a Hungaroring földmunkái, amelyek nagy része az év végére befejeződött. Az időjárási körülmények miatt az építkezés csak márciusban folytatódhatott, amikor megkezdték a pálya aszfaltozását. Nagy gyorsasággal fejezték be a boxutcát, a négyemeletes toronyépületet, a lelátókat, illetve a rádiós fülkéket. Az építkezés nyolc hónap alatt, a határidőre, május végére elkészült. A Hungaroring nyomvonala kétszer módosult nagymértékben. 1989-ben egy kisebb módosítást hajtottak végre, amikor a hármas sikánt elvették. 2003-ban a célegyenest meghosszabbították 200 méterrel, valamint szűkítették az 1-es kanyart az előzések megkönnyítése érdekében. 13-as kanyart későbbre helyezték, hosszabb egyenes került elé. Az átépítések miatt a pálya hosszúsága először 4014 m-ről 3975 m-re csökkent, de 2003-ban elérte a mostani, 4381 méteres hosszúságát. Szűk pályaszakaszai és éles kanyarjai miatt nehéz az előzés, ezért a Hungaroringet a monacói városi pályához szokták hasonlítani. A 2013-as verseny után komoly átalakítás kezdődhet a Ringen melynek során részben új nyomvonalat kap a pálya új előzési ponttal dinamikusabb pályát építenek. A tervezésben jelenlegi versenyzők fognak közreműködni.